22 maja w Sądzie Okręgowym w Poznaniu odbyła się ostatnia przed przerwą wakacyjną rozprawa w procesie dotyczącym uprowadzenia, pozbawienia wolności i pomocnictwa w zabójstwie Jarosław Ziętary. Oskarżeni o te czyny Mirosław R. pseudonim Ryba i Dariusz L. pseudonim Lala, nie przyznają się do winy. Obaj oskarżeni to byli ochroniarze zatrudnieni w latach 90. w poznańskim holdingu Elektromis. CMWP SDP jest obserwatorem tego procesu, reprezentuje je na nim red. Aleksandra Tabaczyńska.   Jarosław Ziętara pomimo młodego wieku dał się poznać jako niezwykle skuteczny i nieprzejednany w poszukiwaniu prawdy dziennikarz Gazety Poznańskiej. 1 września 1992 roku został uprowadzony w drodze do redakcji, sprzed … Czytaj dalej Nieudana próba utajnienia rozprawy dotyczącej zabójstwa red. Jarosława Ziętary. Kolejna rozprawa dopiero we wrześniu