Skandalicznie niestosowny wpis. Odpowiedź CMWP SDP na pytanie „Gazety Wyborczej” w sprawie wypowiedzi p. Cezarego Gmyza na TT nt. prezes SN

5 lipca 2018 r. red. Agnieszka Kublik z „Gazety Wyborczej” zwróciła się do CMWP SDP z prośbą o komentarz do wpisu na twitterze p. Cezarego Gmyza z TVP dotyczącego p. Prezes Sądu Najwyższego. Pytanie brzmiało: „P. Cezary Gmyz w nocy ze środy na czwartek napisał na twiterze: „Sorry ale jak słyszę, że taka szlampa jak I prezes SN robi za wzór cnót to mi się miesiączka cofa”. Proszę o informację, czy SDP zna ten wpis? Jak go ocenia? Czy zamierza zareagować? Jeśli tak, to jak?  Publikujemy naszą odpowiedź :

„Szanowna Pani Redaktor,  znam wpis p. Cezarego Gmyza, uważam że jest skandalicznie niestosowny ze względu na użyty język i sformułowania, nie oceniam treści, które chciał wyrazić p. Gmyz. Nie sądzę, by SDP podejmowało w tej sprawie jakiekolwiek kroki (poza publicystycznym działaniem każdego członka indywidualnie), w mojej ocenie działanie pracodawcy p. Gmyza – TVP SA jest w tej sprawie wystarczające i adekwatne do sytuacji. Pozdrawiam Jolanta Hajdasz dyr. CMWP SDP”

Odpowiedź została wysłana bezpośrednio do P. Redaktor mailem 5 lipca. Publikujemy ją dziś ze względu na pytania innych dziennikarzy w tej sprawie.

By | 2018-07-09T15:06:54+00:00 9 lipca 2018|Categories: Inne|
Translate »