Stowarzyszenie Dziennikarzy Polskich ma zaszczyt zaprosić do udziału w

konferencji pt.

„Media na Ukrainie: problemy i szanse”,

która odbędzie się w dniu 15 października b.r. w godz.11.00-16.30 w Centrum Prasowym Foksal, przy ul. Foksal 3/5 w Warszawie.

W programie konferencji znajdują się:

• dyskusje panelowe z udziałem ukraińskich i polskich dziennikarzy,
  • uroczyste wręczenie nagród laureatom Konkursu o Polsko-Ukraińską Nagrodę Stowarzyszenia Dziennikarzy Polskich.
  • prezentacja filmowego raportu o korupcji w ukraińskiej milicji drogowej przygotowany specjalnie dla SDP przez ukraińską organizację pozarządową Road Control,

Gośćmi konferencji będą przedstawiciele największych ukraińskich organizacji dziennikarskich: m.in. p. Oleg Nalivaiko, prezes Narodowej Unii Dziennikarzy Ukrainy oraz p. Yuriy Lukanov, prezes Niezależnego Związku Zawodowego Mediów Ukrainy, a także p. Volodymyr Danyluk z wołyńskiego Forum Ukraińskich Dziennikarzy oraz redaktor naczelny portalu Road Control, p. Rostyslav Shaposchnikov.

Udział w panelach dyskusyjnych potwierdzili m.in. p. Maria Przełomiec, p. Małgorzata Nocuń i p. Marcin Wojciechowski.

Konferencja odbywać się będzie w językach: polskim i ukraińskim. Organizatorzy zapewniają tłumaczenie symultaniczne.

Kontakt do organizatora konferencji:

Agnieszka Dworczyk

tel. 668 38 00 35, (22) 827 87 04